lørdag 2. april 2011

Jordmorstudiet

Etter at Borzoo hadde søkt på jordmorstudiet fikk han en telefon fra skolen om at han kanskje heller burde gå på legestudiet. Han var jo mann og så hadde han 6 i matte. Han forklarte da at i Iran går karakterene opp til 20 så 6 i matte var ikke så mye å skryte av. Dessuten var han skjebnebestemt til å bli jordmor, siden han hadde fått sin gynekologbestefars navn visket i øret da han ble født. Så Borzoo heter faktisk Hassan i øret.
En av de første tingene elevene på jordmorskolen ble utsatt for, var en tur inn på et museum der de hadde samlet misfostre på glass. Det var barn med flere armer og ben, store hoder og svulster. Dette var nok ment som en advarsel om at det ikke bare er fryd og gammen å ta imot barn. Det fikk han også smertelig erfare da han var utplassert på prematuravdelingen en uke av studiet. Der fikk han virkelig se hvor vanskelig det er å holde liv i disse små nurkene, og bad læreren sin om å få slippe å være der, for han kom aldri til å orke å jobbe på en sånn avdeling.
En tur innom patologen var også en del av pensum. En dag de var der, lå det en mann som hadde dødd av lungekreft på bordet. Læreren åpnet lungene og vist fram all tjæren og sykdommen som hadde oppstått av røyking. Borzoo tenkte i sitt stille sinn at nå skulle han slutte å røyke. Det var helt forferdelig å se på og læreren fortsatte med sin skrekkpropaganda helt til det ble pause. Da sa læreren: Nå folkens går vi ut og tar en røyk. Og all motivasjon som Borzoo hadde bygget opp i løpet av timen forsvant med solen og har siden vært borte.
Etter endt studie reiste Borzoo på jordmorseminar, og for første gang i sitt liv følte han seg skikkelig beklemt da han entret rommet med over 1000 kvinner og det ble helt stille i salen over denne rare skapningen som hadde forvillet seg inn der og igjen ble han bedd om å hendvende seg til legeseminaret istedet.
Ikke alltid like greit å være eneste hane i kurven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar