tirsdag 22. februar 2011

Å få sitt første barn

For 33 år siden fantes det ikke hjemmegraviditets tester. Man måtte levere urinprøve eller også kallt morgontisset på apoteket og få svar der.  Borzoos kone glemte å ta prøven med før hun gikk på jobb og Borzoo klarte ikke å vente til dagen etter med å få svaret, så han syklet med urinprøven i lommen ned til apoteket. Der fikk man selvsagt ikke lever inn prøven uten at kona var med, men med litt overtalelse ringte de kona og fikk personnummeret og så var testen i gang. Overlykkelig syklet Borzoo hjem igjen vel vitende om at han skulle bli far for første gang.
Ni måneder gikk og fødselen var igang. På svangerskapskurset hadde bare lært pusteteknikk og bading av dukker, så da de kom med en diger sprøyte som skulle settes i underlivet, rakk han så vidt bort til vasken før han kastet opp. Han følte seg totalt hjelpesløs og i veien og bestemte seg allerede da at når han ble jordmor, skulle far også være mer forberedt og ivaretatt.
Noen timer etter fødselen reiste han hjem og ringte stolt til alle venner og slektninger og skålte med en liten dram og to til hver og en av de. Så da han utpå natten fant ut at han lengtet så mye til kone og barn, tenkte han ikke på at det nok ikke var noen god ide å møte opp på føden på et sånnt ukristelig tidspunkt, så inn reiste han.
Selvfølgelig ble han stoppet i døren, og tilbragte resten av natten giret og alene på venterommet sammen med en kaffemaskin. Da nattpersonalet skulle hjem neste morgen, syntes de litt synd på ham da de så at han fremdeles var der, så de slapp ham inn, og familien ble igjen forent.

3 kommentarer:

  1. Denne bloggen er bare helt fantastisk! Gleder meg til hvert nytt innlegg, og får meg alltid en god latter! Herlig :D

    SvarSlett
  2. Hahaha! Kan virkelig se pappa sykle med urin-prøven i hånden :P

    SvarSlett
  3. Hehe... vittig:-))) veldig kjekt å lese dette:-))

    SvarSlett