søndag 6. februar 2011

Militær"legen"

Som tidligere nevnt, skulle Borzoo også fungere som "lege" i militæret, og uten utdanning fikk han snart sin første pasient. Det var en far som kom med sin sønn som var døv. Borzoo kikket forsiktig inn i ørene hans og så en liten svart prikk der inne. Han tok en pinsett og dro forsiktig i dette fremmedlegemet. Han dro og dro, og tilslutt hadde han dradd ut en flere cm lang svart bomullstøyremse fra øret til gutten. Er det bra nå sa Borzoo og gutten bekreftet dette med å svare: Men du trenger da ikke å rope sånn. Det er nemlig et vanlig brukt kjerringråd mot øreverk å tenne på en remse av bomullstøy og stappe det inn i ørene. Man må bare huske å ta det ut igjen også.


Verre var det at staten syntest at befolkningen på landsbygda fikk for mange barn og beordret Borzoo til å gi dem p-piller. Dette var en helt umulig oppgave da det var stas å ha mange barn. Han var allikevel tvunget av det militære til å stoppe befolkningsveksten og måtte derfor gi p-piller som medisin mot alt. Alle kvinner som kom inn med vondt i hodet, tenner eller magen fikk disse pillene. Og det skulle bare 3 piller til hver så var de sterile.


Som jordmor i dag har han lurt mye på hva slags piller dette egentlig var, men som 19 åring underlagt et strengt styre hadde han ikke annet valg eller kunnskap enn å dele ut disse pillene.


Men han hadde tydeligvis ikke rukket å gi dem til alle, for en dag kom landsbyens overhode og trengte råd. Det fantes nemlig en kvinne som var gravid i 5. mnd men mannen hennes hadde sittet i fengsel i 1 år så det var tydelig at hun hadde vært utro. Og som vi alle vet så straffes utroskap med døden i Iran så gode råd var dyre. Borzoo ble bedd om å finne en løsning på problemet for landsbyens overhode hadde ikke lyst å henrette kvinnen.
Etter å ha sovet på saken kom Borzoo med den briljante ideen om at de skulle fortelle befolkningen at hun hadde drømt om mannen sin og blitt gravid i drømmen. Og det fungerte faktisk, både mannen og kona hadde reddet ansikt og alle var glade for å slippe å ta livet av kvinnen. Men det hører med til historien at slike barn ikke hadde arverett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar