onsdag 9. mars 2011

System og orden

Det er bra å ha system i sakene sine. Borzoo vet nøyaktig hvor han har hver minste lille ting, i motsetning til meg som må spørre om hvor alt ligger. Jeg liker også å ha det ryddig, men hater å rydde. Og jeg forteller dette med fare for å sette meg selv i et veldig dårlig lys: Jeg er faktisk så dårlig å støvsuge, at den ene gangen jeg gjorde det, var det så dårlig gjort at fra da av så gjorde han det selv. Han mener også at støvsuging ikke er en passende jobb for en Dronning, så da er det vel greit.
De få gangene han har vært bortreist over lengre tid, har jeg fått formaninger om å vanne blomstene, så de ikke skal dø før han kommer hjem. Så da er det å løpe rundt i huset dagen før han kommer, og vanne som bare det, å håpe at det ikke henger med hodet dagen etter også.
Å vaske klær derimot, er han ikke så god på. Hvitt og farget i samme vask er ingen god kombinasjon. Heller ikke ull på 60 grader. Men de deiligste middagsretter står på bordet hver dag når jeg kommer fra jobb. Problemet er bare at selv om ungene har flyttet ut for mange,mange år siden, så lager han fremdeles mat nok til en stor familie. Og sper gjerne på med noen speilegg tilfelle det er for lite. Og det ender med at vi spiser samme mat i en uke før vi fryser resten.
Men det er ikke alt som er like smart å gjøre når det gjelder rydding. F.eks. så hater han poser og bokser med halvspist innhold. Så da finner man gjerne Cornflakes og Honneykorn godt blandet sammen i en pose. Det er selvfølgelig ingen som spiser det, og det forstår han ikke, for de er jo frokostblandinger begge to. Det samme gjelder krydder. Blir det lite igjen i en boks, så blander han den med en annen. Og en dag hans sønn kom hjem skrubbsulten, stekte han seg en hamburger i full fart og krydret den godt med Piffikrydder. Skuffelsen ble ganske stor da det viste seg å være Kanel. Men han var så sulten at han bare skrapte det av og spiste. Selv hadde jeg litt problemer med lasagnerester i lammegryta. Bon appetitt.

2 kommentarer:

  1. Ann-Kristin11 mars, 2011

    Haha... eg ler meg ihjel:-))) du skriver så godt, Kari. du burde jo gi ut en bok om Borzoos liv... hehe... Liker veldig godt bloggen din:-)))

    SvarSlett
  2. Stadig vekk morsomt å være deg, Kari. Og like fornøyelig å lese om både deg og Borzoo.

    SvarSlett