tirsdag 4. januar 2011

Å bli rik på blogging, pluss en liten avsporing.

Nå har Voe sluttet å blogge , så nå tenker jeg å gripe sjansen. Jeg har hatt bloggen min i 1 mnd. nå og har allerede tjent 10 kr. De tjente jeg på bare 1 dag, så det har tydeligvis gått litt tregt de andre dagene.
Det er faktisk ikke så lenge siden jeg forsto at blogging var et yrke. Ei alenemor var intervjuet på TV om ett eller annet, og der under navnet hennes, der som yrke skulle stå, så sto det blogger. Jeg ble litt paff.....
Tydeligvis er jeg litt for gammel til å helt ha kommet inn i dataverdenen. Det fantes jo ikke datamaskiner når jeg var liten. Så det ligger ikke i blodet liksom. Vi hadde forresten ikke mobil heller, eller noe annet trådløst for den saks skyld.
Vi hadde 1 kanal på TV og det var NRK. Men det var noen på østlandet som fikk inn Svenske kanaler, og det var fantastiske greier for en Odding på 10 år. Da jeg var 17 fikk vi vår første videospiller. Jeg hadde bedre ting å gjøre enn å sitte hjemme med foreldrene mine, så jeg gikk glipp av den første leievideoen. Det var en slags monsterfilm, som var så dårlig at foreldrene mine og bror min lo seg ihel av rulleteksten som var så lang. At så mange hadde vært med på å lage en så dårlig film fant de veldig komisk.
Naboen vår som ikke hadde innlagt telefon de første årene, kom en skjelden gang nedom til oss med 2 kr i hånda og spurte om å få låne telefonen vår. Men etter at de omsider fikk egen telefon, ble det fart på sakene. Snart var det de som var de første i gata med den nyeste teknologien. De fikk Tv-spill først av alle. En svart skjerm med to hvite streker som gikk opp og ned og en hvit prikk som man skulle treffe. Tennis, kalte de det. Det var fantastisk gøy.  Siden gikk det slag i slag, med video og parabol og greier. Sånt som vi andre bare kunne drømme om.
Det kjennes som om jeg vokste opp i veldig, veldig gamle dager. Men med mine (hjelp) 41 år, er det vel ikke så lenge siden? Det har skjedd så sykt mye de siste 20 årene. Utviklingen raser, og det som var nytt for et halvt år siden duger ikke i dag.
Ungene vår er av et helt annet kaliber enn vi var. De er teknisk flinke, og vet nok mye mer om verden enn oss, men vi var ute og lekte. Fikk frisk luft og snakket sammen. Og det er ikke dumt det heller.

2 kommentarer:

  1. Ottilia :)04 januar, 2011

    haha, har du seriøst tjent 10 kr? Hvordan da? :D

    SvarSlett
  2. Det var andre tider da ja... Nå har alle unger så mange dupeditter at de ikke har tid å være ute lenger...
    - Gunnhild -

    SvarSlett