tirsdag 25. januar 2011

På sykehjemmet

Før Borzoo ble jordmor var han sykepleier på et sykehjem i  Stockholm. Utenfor sykehjemmet var det en fin park og på andre siden lå gamlehjemmet og bak der igjen lå kirkegården. Så det var ganske sentralt kan du si. Mange av de eldre var blitt tvangsflytte fra sine ektefeller, så noen måtte bo på gamlehjemmet mens andre på sykehjemmet, og noen var å finne på kirkegården.
Borzoo syntest dette var fælt og dro igang den ene hagefesten etter den andre og inviterte de på gamlehjemmet også. Jeg tror nok ikke de eldre har hatt det så bra som den gangen han jobbet der. Det vanket både cognac og kaffe og ekteparene fikk ha besøk av hverandre på rommene sine.
Nå fikk jeg nesten dette til å høres ut som et studenthjem for ungdom under 18 år, men sånn er det å være gammel.
Det var to demente venninner som alltid gikk arm i arm i korridoren på hjemmet. Og en dag Borzoo kom på jobb var det noe galt med utseendet deres. De lignet ikke på seg selv, men det gikk ikke å sette fingeren på hva det var som var galt. Helt til de kom til middagen og ingen av dem kunne spise skikkelig, for de hadde byttet gebiss.
Når vi nå er inne på gebiss, så hadde Borzoo en ny innvandrer på jobb en dag, og med tre etasjer å være leder for ble det noe hektisk til tider. Innvandreren var usikker og spurte og grov om alt mulig og utpå kvelden ba Borzoo ham om å rengjøre gebissene til folk. Han tenkte at dette måtte være en enkel oppgave. Men innvandreren spurte om hvordan man gjorde dette og Borzoo svarte ironisk at han skulle vaske de i oppvaskmaskinen. Og det gjorde mannen. Alle gebissene smeltet sammen til en stor klump av tenner og tannkjøtt og det ble bare grøt og suppe på beboerene de neste ukene.
Så, vær aldri ironisk på et annet språk, eller med noen som snakker et annet språk.

1 kommentar:

  1. Jan Gravdal,26 januar, 2011

    Du må fortelle mer, Kari. Dette er ustyrtelig morsomt.

    SvarSlett