onsdag 19. januar 2011

Ali Baba

Etter et par år i Sverige, møtte Borzoo hun som skulle bli mor til hans 4 barn. Unge og forelsket som de var sprang de ned på rådhuset og giftet seg på hennes 18 årsdag. Og bestemte at en skikkelig vielse ville de ha i Iran. Men som med alle koner, fulgte det også her med en svigermor, og hun var livredd for at han skulle kidnappe datteren i Iran og at hun aldri skulle få se henne igjen.
For å få gifte seg med en muslim i Iran, måtte bruden konvertere til islam, og under vielsen måtte Borzoo oversette det som presen sa. Da han kom til punktet om at hun måtte forstå at alle muslimske menn har rett til å ha 5 koner, fant Borzoo ut at neppe var noe sjakktrekk å oversette dette, så han sa at presten lurte på om hun trivdes i Iran. Og det smilte og nikket hun til, og vielsen fortsatte.
Tilbake i Sverige ville de vente litt med å få barn og skaffet seg en stor og fin papegøye, Ali Baba. Denne papegøyen satt oftest i lampen over spisebordet, og en dag hadde den gnagd rundt hele lampen og den falt rett i suppen med et brak. Når den nå ikke kunne sitte på lampen mer, ble Borzoo sin skulder den nye yndlingsplassen. Og der satt den og drog i ett og ett av Borzoos, den gang, veldig lange hårstrå. Litt som en tanntråd.
Den lærte seg også raskt å både røyke og drikke. Så særlig gammel ble den ikke. Da den døde tilbydde svigermoren seg å hjelpe dem med å bli kvitt den, og tok den med seg og forsvant ut døren. Etterhvert gav sorgen seg og Ali Baba ble glemt. Helt til Borzoo en dag skulle i frysen til svigermoren. Der låg papegøyen. Hun hadde tenkt å stoppe den ut og gi den til datteren til jul. Og Borzoo tenkte i sitt stille sinn at det måtte ha vært tidenes verste julegave.

3 kommentarer:

 1. For en gave det skulle ha vært! Sørgelig for Ali Baba, men meget festlig for oss som leser :)

  SvarSlett
 2. Hahahaha! Min kjære mormor er unik kvinne...vet ikke helt fra hvilken verden hun kommer fra, ikke er det våres iaf ;)

  SvarSlett
 3. Ann-Kristin20 januar, 2011

  hehe... ler høyt:-)))

  SvarSlett