mandag 17. januar 2011

En liten svipptur til Iran

Borzoo har en bror som fremdeles bor i Iran. Og for noen år siden ble savnet etter hverandre så stort at Borzoo tok seg i kragen og bestillte billett ned til gamlelandet. Han bestemte seg for å overaske familien med å lage typisk norsk mat der nede, og gikk derfor til innkjøp av ingredienser.
På flyet ned begynnte han å bli rimelig nervøs for hvordan det skulle bli å komme seg inn i landet, etter så mange år og døyvet nervøsiteten med litt for mange drinker. Flyvertinnene syntes dette var kjempestas, siden det var ingen andre som ville ha servering, med tanke på at de tross alt skulle til et land med totalforbud av alkohol. Og en halv time før landing ble det varslet i høyttalerene på flyet at, nå måtte damene vaske av sminken og ta på seg slør.
Vel framme gikk det rimelig bra å komme gjennom passkontrollen, selv om de syntes at han burde ha funnet seg et bedre yrke. Han rasket til seg en koffert og en eldre mann kom ilende til for å bære den ut av terminalen. I gleden av å treffe sin bror igjen ga Borzoo ved en feiltagelse mannen 50 euro (ca.400kr) i tips. Men han hadde ikke hjerte til å ta de fra ham når han såg det lykkelige ansiktet.
Midt på natten kom de fram til brorens leilighet, og ble sittende noen timer å prate. Så kom Borzoo på at han hadde norsk mat i kofferten og ville ta den fram. Men kofferten var full av dameklær, så det var ingen annen utveg enn å sette seg i bilen tilbake til flyplassen.
Framme på flyplassen ble han mottatt som en konge og alle klemte ham og var veldig hjelpsomme med å finne rett koffert. Han spurte en mann om hvorfor alle var så vennlige, og fikk da til svar at med 50 euro i tips, så var han blitt en populær mann.
Atter en gang ankom de brorens leilighet og da begynnte svigerinnen hans å le av ham. Kofferten hadde hverken lik størrelse eller farge som den han hadde tatt feil av.
Da han kom hjem igjen til Norge, fortalte han denne historien til meg og barna sine, og de lurte på hvilken typisk norsk mat han hadde tatt med til Iran. Og da kom gullkornet: 2 pakker Mexicansk gryte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar