fredag 28. januar 2011

Skolen

Etter 8 måneder på rekruttskolen, bar det altså avgårde til en liten landsby med 2-3 hundre familier, der Borzoo skulle være lærer først og fremst, men også lege, politi, advokat osv. Bussen inn til landsbyen var stufull av både folk og fe, bokstavlig talt. Det var både kyr, geiter og høns i tillegg til alle folkene, så det var nesten som en liten Noas Ark.
Framme ble han møtt av landsbyens overhode, og ble tilbydd å bo hos ham og broren og deres familier. Borzoo som selv er vokst opp i en rik familie med tjenere, synst det ble en smule uappetittelig at alle spiste fra samme skål som sto på gulvet, uten bestikk. Og var egentlig ganske lettet over at de hadde redd opp en madrass til ham på taket.
Hovedoppgaven hans fra det militære var at han skulle bygge en skole i byen og bo der, så han satte raskt i gang med å få ferdig sitt eget rom først så han kunne flytte ut. Desverre flyttet han litt for tidlig, for malingen var ennå ikke tørr den første natten, og da han våknet var han helt paralysert og kunne nesten ikke puste av all malingsdampen. Heldigvis kom byens overhode innom og fikk dradd ham ut i frisk luft.
For å få hjelp til å bygge ferdig skolen, kalte han inn hver familie som hadde skolebarn og sa at de skulle bygge et visst antall kvadratmeter vegg hver.Siden ingen hadde tid til å bygge samtidig kom alle når det passet og byggde sin del og resultatet ble at det sto vegger halvferdige overalt og noen plasser var det ikke vegg i det hele tatt siden de familiene ikke hadde vært der ennå. De som var rike hadde bygget høyere vegger enn de andre og med bedre matrialer , så skolen var litt av et syn.
For å lage do, gravde de et hull i gulvet inne og så skulle det renne ut i et kjempestort hull på utsiden, men det tok bare et par uker så var hullet fullt og Borzoo fikk noen ungdommer han var blitt kjent med til å tømme doen. De var veldig glade for denne oppgaven og satte straks igang med å grave. Senere på kvelden brøt helvetet løs. De andre familiene var så fornærmet at disse ungdommene hadde fått all driten for seg selv. Deres unger hadde også drete der og alle ville ha sin del. Borzoo stakkars var helt fortvilet og sjokkert, for ikke visste han at drit var verdifullt og skulle brukes til gjødsel på åkrene deres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar