onsdag 5. januar 2011

Kunsten å finne Odda

Det er en kunst å finne Odda. Enten du kommer fra Bergen, Haugesund eller Oslo, så finnes det ikke et eneste skilt som peker i vår retning.  Så dette blir historien om hvordan Borzoo fant oss for første gang.
Fødeavdelingen i Trelleborg ble lagt ned siden de hadde kommet under 1000 fødsler der, og Borzoo trengte ny jobb.
På pur trass startet han , av alle ting, en Godis affær!! Ingenting passer vel dårligere for en rastløs sjel, enn å stå der og selge for 3,50 i smågodt. Så etter 2 mnd. la han ned butikken og søkte på jordmor stillinger i Dubai, Danmark og Odda.
I Dubai måtte han binde seg for ett år , og med 4 barn hjemme synest han det ble for drygt. Deretter reiste han på intervju i Danmark, og smilte og nikket til alt de sa, og reiste seg og takket for seg etter intervjuet. Danskene ble litt paff, siden han hadde jo vært så positiv til å jobbe der under intervjuet. Men sannheten var at han ikke skjønte ett ord som ble sagt og hadde bare jattet med for å få slutt på møtet.
Så ringte de fra Odda. Han ble tilbudt 3 mnd. jobb og fikk starte så raskt som mulig. Han spurte hvor mange fødsler de hadde her og fikk til svar ca 200. Han trodde det var i måneden, og slo til på tilbudet.
Med et lite kart over Østlandet kjørte han inn på DFDS Seaways i Helsingborg, i retning Oslo. Ombord på båten gikk han rundt med kartet og spurte om noen visste hvor Ødda (innvandrerspråk)  låg. Ingen visste sikkert, men de fleste trodde det låg mot vest. Så han fikk noen kryss på det lille kartet sitt i, forhåpentligvis rett retning.
Med sitt heller suspekte utseende ble han selvfølgelig stoppet av tollerne på veg ut av båten. Og i frustrasjon over ikke å finne noe smuglergods, kastet de seg over kartet. Det var jo helt opplagt en smuglerrute, med små kryss rundt omkring på Østlandet. Utstyrt med akupunkturnåler ble han nødt til å identifisere seg som jordmor i Odda, og etter en rask telefonsamtale hit, fikk han kjøre videre.
Han stoppet hos Vegvesenet og diverse bensinstasjoner, men ingen visste sikkert hvor Ødda låg. Men fremdeles trodde folk det var lurt å kjøre vestover.
Som sagt så gjort. Og mer og mer øde ble det. Og han tenkte i sitt stille sinn at det var bra han ikke skulle begynne på jobb allerede i morgen, så han hadde tid til å snu. Men etter langt om lenge og lenger enn langt dukket det opp et lite skilt, med Odda kommune på , midt oppe på Haukeli. Og lettelsen var stor.
Og så skjedde det som Jordmor Elin sa i intervjuet, at det trådte inn på føden i Odda, en liten rar mann, nedlesset i smykker og med lang hestehale og skulle være i 3 mnd. som nå er blitt til 13 år.

1 kommentar:

  1. Hahahaha! Du glemte nevne alle bokser med hans melkepulver i som han hadde :P Eller va det en annen gang? For DA va de jo i ekstase når de trodde de hadde fanget DEN store narkosmuggleren ;P

    SvarSlett